To Υλικό > Χαρακτηριστικά
Το Re-board αποτελείται από ένα εσωτερικό κυψελωτό στρώμα από χαρτόνι εντυπωσιακά μεγάλης σκληρότητας, καλυμμένο από λευκό εκτυπώσιμο, αδιάβροχο χαρτί υψηλής ποιότητας που δεν επηρεάζεται από την υγρασία και έχει εξαιρετική αντοχή στη μηχανική καταπόνηση. Είναι οικολογικό και 100% ανακυκλώσιμο. Είναι το ίδιο σκληρό με το mdf αλλά 70% ελαφρύτερο από αυτό. Έχει απόλυτα επίπεδη επιφάνεια, δεν σκεβρώνει και διατίθεται σε 8, 16, 22 και 30 mm πάχος.

To Re-board διατίθεται και βραδύκαυστο, πιστοποιημένο με Euro Fire Class C από το SP Technical Research Institute of Sweden. To βραδύκαυστο Re-board έχει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που το καθιστούν κατάλληλο για χρήση σε κατασκευές διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων, σκηνικά εκδηλώσεων, εκθεσιακά περίπτερα, κλπ.

 a. Εξαιρετικά ελαφρύ
 b. Μεγάλη ανθεκτικότητα
 c. Εκτυπώνεται & κόβεται
 d. Ηχομονωτικό & θερμομονωτικό
 e. Δυνατότητα διαμόρφωσης

Το στοιχείο που καθιστά το Re-board ένα πραγματικά καινοτόμο υλικό είναι ο συνδυασμός του μικρού βάρους με την εξαιρετικά σκληρή επιφάνεια και τη δυνατότητα εκτύπωσης, κοπής καθώς και διαμόρφωσής του σε τρισδιάστατα αντικείμενα.

Το Re-board είναι ένα ελαφρύ υλικό με μεγάλη ανθεκτικότητα. Αυτό οφείλεται στον κατασκευαστικό σχεδιασμό της πρωτοποριακής κυψελωτής εσωτερικής του επιφάνειας, η οποία ενώ δεν είναι συμπαγής - και επομένως είναι ελαφριά - είναι ιδιαίτερα μεγάλης αντοχής. Απόδειξη αυτών των μοναδικών ιδιοτήτων είναι η κατασκευή ράμπας από Re-board που αντέχει ακόμα και αυτοκίνητο.

Το ειδικό επιχρισμένο χαρτί που καλύπτει το εσωτερικό του στρώμα είναι αυτό που προσφέρει την τελευταία «πινελιά» στην ανθεκτικότητα, αλλά και την αντοχή του στην υγρασία, το νερό και την μηχανική καταπόνηση (γδαρσίματα κλπ). Η ειδική επίστρωση του χαρτιού αυτού δέχεται μελάνι μεταξοτυπίας αλλά και inkjet (pigment, eco solvent, solvent, uv).

Τέλος και πολύ σημαντικό είναι ότι ο συνδυασμός του κυψελωτού στρώματος και του υλικού κάλυψής του, παρέχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας και διαμόρφωσης του Re-board με τρόπους που επιτρέπουν την αναδίπλωσή του ή το λύγισμά του και τελικά την κατασκευή τρισδιάστατων αντικειμένων.

Μερικοί τρόποι διαμόρφωσης του Re-board

  • Με κοπή 45 μοιρών μπορούν να δημιουργηθούν οι πλευρές ενός κύβου.
  • Με αφαίρεση μίας λωρίδας χαρτιού κάλυψης και λύγισμα, μπορεί να δημιουργηθεί καμπύλη.
  • Με μερική κοπή (μέχρι την επιφάνεια του χαρτιού κάλυψης), το Re-board μπορεί να διπλωθεί.

To Υλικό > Εco-View
Το Re-board είναι ένα απόλυτα «πράσινο» προϊόν. Το πρώτο συνθετικό του ονόματός του προέρχεται από τη λέξη Recyclable, δηλώνοντας ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του που είναι η δυνατότητα ανακύκλωσής του. Είναι οικολογικό, 100% ανακυκλώσιμο και μπορεί να αναπαραχθεί από την ανακύκλωσή του έως και 4 φορές, γεγονός που είναι ιδιαίτερης σημασίας για την «οικονομία» πρώτων υλών που προέρχονται από φυσικές πηγές.

Σήμερα που η αγορά του χαρτιού αντιμετωπίζει αυξανόμενες ελλείψεις σε πρώτες ύλες, το Re-board, χάρη στο κυψελωτό εσωτερικό του στρώμα, τις χρησιμοποιεί πιο έξυπνα από οποιοδήποτε άλλο προϊόν από χαρτόνι, συνδυάζοντάς τες με τον αέρα. Έτσι για να παραχθεί ένα κυβικό μέτρο προϊόντος δεν απαιτείται αντίστοιχη ποσότητα πρώτης ύλης, αλλά έως και 70% λιγότερη. Το Re-board, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο συμβατικό υλικό, δίνει έξι φορές παραπάνω τετραγωνικά μέτρα με την ίδια ποσότητα πρώτης ύλης.

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας κατασκευής του Re-board περιλαμβάνεται η μελέτη και δημιουργία ενός μοντέλου διαχείρισης που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος που προέρχεται από μεταφορικές δραστηριότητες. Το μοντέλο αυτό περιλαμβάνει την κατασκευή πολλών εργοστασίων μεσαίας παραγωγικότητας αντί λίγων μεγάλης. Έτσι θα γίνεται χρήση πρώτων υλών από τις τοπικές αγορές, ενώ η διακίνηση των τελικών αλλά και των προς ανακύκλωση προϊόντων θα περιορίζεται σε μικρό γεωγραφικό εύρος με σημαντικά περιβαλλοντολογικά οφέλη.

Ενδεικτικό της καινοτομίας Re-board, αλλά και της συμβολής του στη προστασία του περιβάλλοντος είναι η μελέτη που διεξάγει πανεπιστήμιο της Ολλανδίας πάνω στα πλεονεκτήματά του, ως απάντηση στη μελλοντική έλλειψη χαρτιού αλλά και των απαγορεύσεων στη χρήση ξύλου σε μία σειρά από εφαρμογές.

Copyright © 2009 NeonHellasPowered by Softways S.A.